Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Hamburger met ananassalsa



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • blikjes ananasschijven op sap (220 g), uitgelekt
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 rode paprika, in brede repen
  • 1 rode ui, in ringen
  • el olijfolie, 4 harde broodjes
  • 4 el hummus
  • Handvol jonge spinazie, harde steeltjes verwijderd en een ½ bosje koriander, grof gehakt





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Hamburger met ananassalsa


Recept van: Original Del Monte



4
60 minuten plus
lunch
ananasschijven op sap


  1. Dep de ananas droog met keukenpapier. Snijd 2 plakken ananas in piepkleine blokjes. Meng het gehakt met de fijngesneden ananas, het ei, het paneermeel, komijn en zout en peper naar smaak.
  2. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Leg ze afgedekt 30 min. in de koelkast om stevig te worden.
  3. Verhit de grillpan voor. Schep de paprika en de ui om met 1 el olijfolie. Bestrijk de ananasplakken en burgers met de laatste 2 el olijfolie.
  4. Gril de hamburgers in 8-10 min. (afhankelijk van dikte) aan beide kanten bruin en net gaar van binnen. Laat ze nog 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
  5. Gril intussen ook de paprika en de ui in 3-4 min. beetgaar. Leg de ananas er de laatste 2 min. bij en gril per kant mooi bruin.
  6. Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helften met de hummus.
  7. Verdeel er de spinazie, hamburgers, ananas en gegrilde groenten over.
  8. Bestrooi met koriander en peper naar smaak. Dek de burgers af met de bovenste broodhelften.