Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Zalmtaco’s met mangosalsa



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets, à 100 g
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el olijfolie
  • 125 g cherrytomaatjes
  • ½ blik mango op lichte siroop (425 g), uitgelekt
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • ½ rode peper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • 12 tacoschelpen
  • 50 g rucola of veldsla en 1 bekertje zure room (125 g)





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Zalmtaco’s met mangosalsa


Recept van: Original Del Monte



4
20-30 minuten
diner
mango


  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal. Bestrijk ze met 1 el olijfolie en bestrooi ze met de kerriepoeder, zout en peper.
  2. Rooster de zalmfilets in de voorverwarmde oven in 8-10 min. bruin en vanbinnen rosé en sappig.
  3. Maak intussen de salsa door de mango en tomaatjes in kleine blokjes te snijden. Meng met de sjalot en rode peper.
  4. Breng de salsa op smaak met 1-2 el limoensap, de rest van de olijfolie en zout.
  5. Neem de zalmfilets uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC. Verwarm de tacoschelpen 4-5 min. in de oven. Verdeel intussen de zalmfilet in vlokken.
  6. Vul de taco’s met de sla, zalmfilet en een flinke lepel van de mangosalsa.
  7. Schep er wat zure room bij en serveer de taco’s warm.
  8. Tip: Maak voor het dessert met de rest van de mango, een paar verkruimelde meringues en 125 ml geklopte en lichtgezoete slagroom een mango Eton-mess.