Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Varkenskebab met perzik



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 (bio)citroen
  • 500 g hamlappen in 2 cm-blokjes
  • 2 rode uien, in stukken
  • 1 blik halve perziken op sap (415 g), uitgelekt en in stukken
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 5 el olijfolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • muntblaadjes





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Varkenskebab met perzik


Recept van: Original Del Monte



4
60 minuten plus
diner
perzik


  1. Rasp de citroenschil fijn en pers de vrucht uit. Meng in een schaal het vlees met de ui en perzik en breng op smaak met zout en peper.
  2. Voeg de citroenrasp, 1-1½ el van het citroensap, 2 tenen knoflook, oregano, 3 el olijfolie en naar smaak zout en peper toe en schep om.
  3. Marineer het vlees min. 30 min. afgedekt in de koelkast.
  4. Meng de yoghurt met de laatste teen knoflook en zout en peper naar smaak en zet koel weg, zodat de saus op smaak kan komen.
  5. Rijg het vlees met de ui en de perzik om en om aan spiesen. Bestrijk ze met de laatste 2el olijfolie
  6. Verhit een grillpan of de barbecue voor en rooster de kebab in 8 min. rondom mooi bruin en net gaar.
  7. Leg de kebabs op een schaal en serveer met de knoflooksaus en muntblaadjes. Lekker met een frisse salade en Turks brood of frites.
  8. Tip: Vervang voor een echt mediterrane smaak de hamlappen door lamshaas of lamsvlees van de bout.