Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Yoghurtcake met peer, noten & witte chocolade



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 50 ml yoghurt
  • 200 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 1 blik halve peren op lichte siroop (blik 415 g), uitgelekt, in schijfjes
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 100 g witte chocolade, in blokjes
  • poedersuiker





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Yoghurtcake met peer, noten & witte chocolade


Recept van: Original Del Monte



10
60 minuten plus
koffie / teatime
peer


  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker romig.
  2. Klop een voor een de eieren en tenslotte de yoghurt erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag.
  3. Vet een bakblik (28 x 18 cm) in en beleg de bodem met een stukje passend op maat geknipt bakpapier. Schep het beslag in het bakblik.
  4. Steek de schijfjes peer in het beslag. Strooi de pecannoten erover en druk ze licht in het beslag. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ± 40 min. goudbruin en gaar.
  5. Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen.
  6. Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen. Smelt intussen de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water.
  7. Laat de chocolade boven de cake van een vork lopen zodat mooie strepen ontstaan.
  8. Bestrooi de cake met poedersuiker en snijd in blokken.
  9. Tip: Vervang de peer door abrikoos of perzik!