Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Arabisch delight



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 blik abrikozen van Delmonte
  • 1 pond lamsgehakt 1 ei 4 el korianderblad + 4 el gehakt muntblad 4 el havermout
  • 1/2 el gerookte paprikapoeder 3 el grove mosterd zout en peper





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Arabisch delight


Recept van: antonina Pietrosanti



3
40-50 minuten
diner
abrikoos


  1. Laat de abrikozen uitlekken en snijd 4 halfjes in piepkleine blokjes. Pureer de rest, samen met het sap en de mosterd tot een gladde saus.
  2. Roer hier de helft van de korianderblad en de helft van de muntblad door en breng de saus op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en kneed het gehakt door met het ei, de abrikozenblokjes, het gerookte paprikapoeder en de havermout.
  4. Rol hier walnoot-grote balletjes van en leg die, los van elkaar in een ovenschaal, waarin een velletje bakpapier ligt. Bak de balletjes in 20 minuten gaar.
  5. Verwarm intussen de saus, maar laat hem niet koken. Leg de gare balletjes in de saus en schep alles goed om. Lekker met couscous en komkommersalade.