Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Flammkuchen met bacon en peer



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 500 g bloem, gezeefd
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 4 el olijfolie
  • 800 g uien, in halve ringen
  • 125 crème fraîche
  • 75 ml volle kwark
  • 1 blik halve peren op lichte siroop (420 g), uitgelekt en in schijfjes
  • 200 g bacon, in repen
  • 2 el salie, grof gehakt





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Flammkuchen met bacon en peer


Recept van: Original Del Monte



4
60 minuten plus
lunch
peer


  1. Kneed met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine de bloem, de gist, 2 el olijfolie, een flinke snuf zout en 275 ml handwarm water tot een soepel deeg.
  2. Vorm tot een bal en laat op kamertemperatuur onder een schone keukendoek 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
  3. Smoor de uiringen in 10 min. zacht en lichtbruin. Meng de crème fraîche met de kwark. Verdeel het deeg in 4 ballen.
  4. Rol elke deegbal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 mm dikte. Leg de deegbodems op 2 grote bakplaten.
  5. Verdeel het roommengsel met peper en zout, de uien, de peer en de bacon erover. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met salie.
  6. Variatietip: Vervang de bacon ook eens door gerookte zalmfilet of neem geraspte emmentaler kaas voor een vegetarische variant.