Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Pastasalade met peer, gorgonzola en walnoten



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 200 g groene asperges of sperziebonen, in stukjes
  • 1 blik halve peren op lichte siroop (420 g), uitgelekt en in schijfjes
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 150 g gorgonzola, in blokjes
  • 75 g rucola
  • 1-2 el balsamico-azijn





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Pastasalade met peer, gorgonzola en walnoten


Recept van: Original Del Monte



6
20-30 minuten
diner
peer


  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de stukjes asperge of sperziebonen in 3 min. knapperig gaar.
  2. Giet de pasta en de groente af en spoel ze onder stromend water kort koud. Laat ze goed uitlekken. Doe de pasta met de asperges in een schaal.
  3. Schep er de peer, 50 g walnoot en de olijfolie door. Schep ten slotte de kaas voorzichtig door de pasta.
  4. Breng op smaak met zout en peper en bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast tot de barbecue. Meng voor het serveren de rucola door de salade en schep op een platte schaal.
  5. Garneer de salade met de balsamicosiroop en bestrooi met de rest van de walnoten en peper naar smaak.
  6. Tip voor kinderen: Vervang voor een zachtere smaak de gorgonzola door blokjes jonge kaas.