Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Kip ketjap met perzik



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst, 3 el zonnebloemolie
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen gember
  • 1/2 blikje tomatenpuree (à 140 g)
  • 75 ml ketjap manis, 400 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 blik halve perziken op sap (415 g)





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Kip ketjap met perzik


Recept van: Original Del Monte



4
20-30 minuten
diner
perzik


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipfilet in ± 5 min. rondom bruin aan.
  2. Schep de kipblokjes uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 1 min. Schep de paprika erdoor en bak 3 min. mee. Schep de specerijen en tomatenpuree erdoor en bak nog ± 1 min.
  3. Doe de kip met de ketjap terug in de pan. Laat het blik perziken uitlekken. Schenk ook het sap in de pan. Halveer de perziken en schep ze door de kip ketjap. Breng tegen de kook.
  4. Draai het vuur laag en smoor de kip ketjap nog 10 min. zachtjes. Kook intussen in water met zout de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Schep de rijst op 4 borden.
  5. Verdeel de kip en ketjap erover en serveer met de sperziebonen.
  6. Variatietip: Vervang de kipfilet door hamlappen of gehaktballetjes.