Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Gefrituurd ijs met mangoroom



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 0,5 l roomijs
  • 50 gr paneermeel
  • 50 gr gepelde hazelnoten, gemalen
  • 50 gr geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 4 eetl. bloem
  • frituurolie
  • 2 of 3 blikken Del Monte mango
  • 200 ml kokosmelk
  • 0,5 theel. gemalen kardemom





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Gefrituurd ijs met mangoroom


Recept van: Wendy Bollen-Kersten



4
30-40 minuten
dessert
mango


  1. Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de vriezer.
  2. Strooi een mengsel van paneermeel, hazelnoten en kokos in een diep bord.
  3. Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord.
  4. Rol, evt. met plastic handschoenen, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door de eiwitten en dan door het paneermengsel.
  5. Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de vriezer terug. Rol ze daarna nog eens door de bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn.
  6. Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de vriezer.
  7. Pureer ondertussen alle ingrediënten voor de mangoroom (Blikken mango, kokosmelk en kardemom) en verhit de olie tot 180 graden.
  8. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuutje rondom goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  9. Serveer de ijsbollen met de overheerlijke mangoroom.