Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Roerbakschotel met abrikozen en lamsvlees



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 blik Del Monte halve abrikozen
  • 600 gr. magere lamslapjes
  • peper, zout, bloem
  • olijfolie
  • 1 ui en 3 teentjes knoflook
  • 4 sneetjes maïsbrood zonder korst
  • 2 handen verse spinazie
  • 200 gr. Bulgaarse yoghurt
  • pitjes van 1 granaatappel
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten en 4 eetlepels vers gesneden korianderblad





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Roerbakschotel met abrikozen en lamsvlees


Recept van: Jacqueline Roose



4
40-50 minuten
diner
abrikoos


  1. Abrikozen laten uitlekken en halveren. Lamslapjes in reepjes snijden, inwrijven met peper en zout en met bloem bestuiven.
  2. Spinazie wassen, grof hakken en in een vergiet laten uitlekken. Maïsbrood in stukjes snijden en besprenkelen met olijfolie en in een hete koekenpan roosteren
  3. Ui en knoflook pellen en snipperen. Scheut olijfolie verhitten en daarin de lamsreepjes aan alle kanten bruin bakken. Voeg hier de ui en knoflook aan toe en laat dit nog 4 min. meebakken.
  4. Alle andere ingrediënten toevoegen, behalve de maïsbroodcroutons. Als alles door en door heet is, alles op smaak brengen met peper en zout. De maïsbroodcroutons eroverheen strooien en direct serveren.
  5. Eet smakelijk!