Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Ijsbombe



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • Zakje chocoladeglazuur
  • Roomijs 1 liter
  • 8 aftereight chocolaatjes
  • Aardbeienijs 1 liter
  • 5 roze torenschuimpjes zakje 100 gr
  • 1 bak bitterkoekjesijs of appeltaartijs naar keuze
  • 250 gr peer (of fruit naar keuze)





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Ijsbombe


Recept van: Hennie v.d. Plas



10
60 minuten plus
dessert
peer


  1. Bekleed een hoge ronde vorm met folie.
  2. Laat het aardbeienijs iets zachter worden en spatel de aftereight chocolaatjes en de chocolade glazuur (fijn gemaakt erdoor) en zet het terug in de vriezer.
  3. Neem het roomijs uit de vriezer, laat het iets zacht worden en spatel de torenschuimpjes (fijn gemaakt) erdoor heen.
  4. Neem het aardbeienijs uit de vriezer, en leg een nieuwe laag roomijs erop. Zet terug in de vriezer
  5. Neem de bak bitterkoek- of appeltaartijs uit de vriezer en laat het zacht worden, vul vervolgens dit helemaal op bij de room en het aardbeienijs.
  6. Dek het geheel af met folie en min 3 uur laten opstijven in de vriezer.
  7. Maak van het perensap een gelei met gelatineblaadjes en bestrijk daarmee de bombe als je gaat serveren.
  8. Leg de halve peren in partjes er rondom om heen.