Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Broodpudding met ananas



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 blik Del Monte ananasschijven op siroop (570 g), uitgelekt
  • 4 eieren
  • 400 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 12 sneden brioche- of krentenbrood, van 1 dag oud
  • poedersuiker
  • vanilleroomijs, voor erbij





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Broodpudding met ananas


Recept van: Original Del Monte



8
10-20 minuten
dessert
ananasschijven op sap


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwarten.
  3. Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap en de vanillesuiker en kardemom.
  4. Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal of cakeblik.
  5. Stop de stukjes ananas ertussen en leg er wat schijven bovenop.
  6. Schenk de rest van het eimengsel over het brood. Laat 10 min. staan.
  7. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven in 45-55 min. goudbruin en gaar.
  8. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanilleroomijs.
  9. Variatie: Vervang de ananas ook eens door schijfjes perzik of abrikoos. Of neem i.p.v. het brood croissantjes.