Del Monte


We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.



Salade kip-teriyaki met ananas



Afbeelding recept

Ingrediënten

  • 1 el sesamzaad
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in halve dunne ringen
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 75 ml teriyakisaus
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 1 rode paprika, in reepjes, 1 blikje Del Monte Gold ananasblokjes op sap (230 g), uitgelekt
  • 50 g taugé, / 2 el grof gehakt korianderblad
  • dressing:80 ml sojasaus / 2 el rijstazijn / 1 el honing





Reacties

Alvorens uw reactie geplaatst wordt, zal de redactie deze beoordelen.





Salade kip-teriyaki met ananas


Recept van: Original Del Monte



4
10-20 minuten
diner
gold extra sweet ananasschijven op sap


  1. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  2. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de gember toe en bak nog 1 min.
  3. Haal de ui uit de pan en bak in de rest van de olie de kipfiletreepjes in 5-6 min. goudbruin en gaar.
  4. Schenk de teriyakisaus bij de kip en verwarm nog 1-2 min., tot de saus aan de kipfilet plakt. Verdeel intussen de sla met de ui, de paprika en de ananasblokjes over 4 borden.
  5. Schep de teriyakikip op de salade. Besprenkel de salade met de dressing. Bestrooi met de taugé, koriander en het geroosterd sesamzaad.
  6. Tip: Voeg 300 g eiernoedels toe voor een maaltijdsalade. Maak dan wel iets meer dressing.
  7. Variatie: Vervang voor een vegetarische salade de kipfiletreepjes door tofu.